Telerik Academy

Сподели тази страница

Всички курсове за студенти

Курс „UX дизайн и работа с Photoshop“

UX Design and Photoshop Basics Course

Имате усет към детайлите? Искате да разберете какво стои в основата на ангажиращото потребителско изживяване (User Experince, UX)? Искате да развиете практически умения и да се научите сами обработвате и създавате изображения? Запишете се на новия курс по „UX дизайн и работа с Photoshop“  в „Академията на Телерик“, който започва от 25 октомври 2016 г.

С поредица от лекции под формата на семинари ще се запознаете с основите на графичния дизайн и с основните принципи и практики за създаване на подходяща информационна архитектура. Ще разберете какво представлява процесът по проектиране и дизайн на взаимодействието. В рамките на обучението ще изучите основните процеси, инструменти и методологии, използвани в подхода към създаването на потребителско изживяване. По време на практически насочените лекции на тема Photoshop, ще се запознаете с понятия като слоеве, селекции, маски и пътечки, ще се научите как да рисувате иконки и интерфейс компоненти, а също и как да създавате анимации.

Обучението е безплатно. Лектори ще бъдат специалисти с богат опит в сферата на потребителското изживяване и взаимодействие и разработката на front-end приложения от Progress. Курсът е насочен към front-end разработчици, които искат да натрупат опит в областта на дизайна.


Кога започва курсът?

Курсът по „UX дизайн и работа с Photoshop“ стартира на 25 октомври 2016 г. Курсът е отворен за присъствено обучение за курсистите в направление „Уеб front-end разработка“ в „Софтуерната академия на Телерик“. За да се включите в курса онлайн, е необходимо да сте преминали успешно курсове „Основи на JavaScript“, „JavaScript UI&DOM“ и „JavaScript приложения“ Регистрацията за курса приключи. 

Гледайте видео


Изисквания за участие в курса „UX дизайн и работа с Photoshop“

  • Интерес в сферата на User Experience и User Interface
  • Английски език (поне на начално ниво)
  • Компютърна и ИТ грамотност (на отлично ниво)
  • Логическо мислене
  • Сериозно отношение към учебния процес и силна мотивация за обучение

Какво ще научите от курса „UX дизайн и работа с Photoshop“?

По време на обучението си в курса:

  • ще се запознаете с основните принципи на UX дизайна
  • ще научите как да използвате фундаменталните концепции в графичния дизайн за създаване на силно потребителско изживяване и как да организирате уебсайтовете и уеб приложенията, за да постигнете по-висока потребителска достъпност и използваемост
  • ще разберете повече за приложението на UX дизайна при разработване на приложения за таблети и телефони
  • ще придобиете необходимите базисни знания, за да започнете сами и опбработвате изображения с Photoshop

Оценяване

Лекциите са под формата на семинари. За  да преминете курса успешно, е необходимо да защитите финален проект върху материала. Надяваме се, че обучението ще ви вдъхнови да тествате всичко научено в практическите си задачи и ще ви помогне да създавате или работите за по-интересни и функционални софтуерни продукти.


Официална дискусионна група (форум на курса)

Официалната дискусионна група на курсовете от направлението по уеб дизайн и UI технологии  е отворена за вашите въпроси, дискусии и обратна връзка.


Какво ново