Telerik Academy

Сподели тази страница

Всички курсове за студенти

Курс Уеб дизайн с HTML 5, CSS 3 и JavaScript

Изминал курс

"Уеб дизайн с HTML5, CSS3 и JavaScript" курсът е архивен и няма да се провежда повече в този си вид.


Можете да разгледате направлението Уеб дизайн и UI технологии и да се включите в безплатното онлайн обучение.

Научете повече


Обучението ви предоставя необходимите знания и практически умения, за да изградите сами съвременни уеб сайтове с технологиите HTML 5CSS 3 и JavaScriptкакто и да имплементирате сайтовете в системи за управление на уеб съдържание (CMS системи) като WordPress, Joomla!, Drupal и Sitefinity.

Безплатните уроци по уеб дизайн са подходящи за начинаещи и напреднали, които имат интерес да се развиват в сферата на web дизайн и разработка на уеб сайтове. Завършвайки курса вие ще сте запознати в дълбочина с технологиите HTML 5, CSS 3, Photoshop и JavaScript, ще можете с лекота да работите със системи за управление на съдържанието (CMS) и да създаватесобствени уеб сайтове. 

Web дизайн курсът e с продължителност 6 месеца. От вас не се изисква опит в създаването на уеб сайтове, нито предварителни знания по HTML5, CSS3 и JavaScript.
Курсът се провежда в присъствена и онлайн форма на обучение. Повече за тях можете да научите от секцията ни с въпроси и отговори.


Гледайте видео уроци | Свалете учебни материали


Как да си направим уеб сайт?

В рамките на курса "Уеб дизайн с HTML5, CSS3 и JavaScript" ще овладеете всички необходими технологии, за да правите сами уеб сайтове

HTML / HTML5

HTML 5 е последната версия на markup езика за структуриране и представяне на съдържанието на уеб сайтовете. Използването на HTML5 позволява създаването на интерактивни уеб сайтове и приложения, които работят еднакво добре на всички видове устройства, без употребата на външни добавки за браузърите като Adobe Flash, Silverlight или QuickTime. В световен мащаб се твърди, че HTML5 ще замести напълно досегашните технологии за разработката на уеб сайтове.

В рамките на курса вие ще изучите синтаксиса на HTML (HyperText Markup Language), за да можете да използвате текстови полета, изображения, хиперлинкове, таблици, бутони, вградени плеъри и др. След като овладеете напълно основите на HTML, ще се запознаете с нововъведенията на HTML5, неговите предимства и недостатъци

CSS / CSS3

CSS 3 е новата версия на cascading style sheets езика, който се използва за описанието на форматирането и визуализацията на съдържанието. В CSS частта ще разберете как да променяте разположението на съдържанието, неговите цветове, фон, шрифта на буквите и др. След което ще се научите как да създавате съвременни уеб дизайн решения, използвайки богатото разнообразие от стилове на CSS3.

JavaScript

JavaScript е скриптов език, който отговаря за комуникацията между сайта и браузъра, като следи за наличието на „специални събития“: кликове, движения с мишката, натискане на клавиш от клавиатурата, промяна в размера на браузъра и др. Във втората част от курса ще научите как да спестите време и да получите зашеметяващи резултати, като използвате готови JavaScript функции и библиотеки.Информация за курса Уеб дизайн с HTML 5, CSS 3 и JavaScript 


Изисквания и формат

Курсът е подходящ както за напълно начинаещи, така и за хора с опит в правенето на сайтове и обединява курсовете по web front-end (Разработка на уеб front-end приложения) и cliend-side development (Уеб програмиране от страна на клиента). 

Обучението се провежда в присъствена и онлайн форма. Ако нямате възможност да посещавате присъствено седмичните безплатни уеб дизайн уроци, можете да участвате онлайн, като гледате записи на проведените лекции, предавате домашни и проекти.


График на курса

Обучението започва през октомври 2012 г. и е с продължителност 6 месеца. Уроците по HTML 5, CSS 3 и JavaScript се провеждат вечер - един или два пъти седмично. Допълнително ще бъде публикуван график на лекциите.


Оценяване и сертификат

Уроците по web дизайн се състоят от поредица от лекции, домашни и проекти. Курсът завършва с практически проект(и) - рязане на Photoshop уеб дизайн до HTML, картинки, CSS и JavaScript и внедряване на дизайна в CMS система. За сертификат могат да се борят само курсистите, които предават в срок всички домашни, свързани с темите HTML, HTML 5, CSS 3, Photoshop и JavaScript и са представили отлични практически проекти.


Официална дискусионна група

Официалната дискусионна група на курса "Уеб дизайн с HTML5, CSS3 и JavaScript" е отворена за вашите въпроси, дискусии и обратна връзка.


Какво ново