Telerik Academy

Сподели тази страница

Всички курсове за студенти

Бизнес умения за софтуерни инженери

Business Skills for Software Developers

От вас като софтуерни инженери се очаква все повече да разбирате бизнеса и да работите съвместно с останалите отдели. Трябва да познавате добре процесите в една софтуерна компания, създаването на технологични продукти, пускането им на пазара и продажбата им.

За тази цел на 19 май 2014 г. "Академията на Телерик" стартира второто издание на курс за развиване на бизнес умения, насочен към започващите своя професионален път софтуерни инженери. Той ще ви запознае с основните структури и процеси, които оказват влияние върху разработването на продукти и работата на ИТ специалистите. Лектор на курса е Маргарита Антонова, продуктов мениджър в "Телерик" АД. 


Разширете бизнес уменията си и разберете как функционира реалният ИТ бизнес. Курсът се предлага в присъствена форма на обучение за участниците в програма "Софтуерна академия" и онлайн за всички останали желаещи. Регистрацията приключи.

Гледайте видео лекции


Включете се, за да разберете как работят софтуерните компании

Всеки бизнес е възел от процеси и хора, които генерират идеи, разработват продукти и работят с клиенти. Ролята на софтуерния инженер е само част от целия този процес. Курсът ще разгледа мястото на всички участници в разработването на един продукт и ще даде отговор на следните въпроси:

  • Каква е типичната структура на една софтуерна компания?
  • Каква е ролята на софтуерните инженери в компанията?
  • Как се разработва продукт?
  • Каква е ролята на маркетинга и рекламата?
  • На кого продаваме продукта си и защо това е предизвикателство?
  • Как да развиваме устойчив бизнес?

Лекциите ще се състоят от теоретична част и практически насочени дискусии с примери от реалния бизнес. Ще придобиете умения и знания, които ще ви подготвят да бъдете успешни софтуерни инженери в динамичната работна среда на технологичните компании.


Оценяване

В основата на обучението стои работата в екип по практически проекти. Ще работите по интересни задачи и казуси, които ще ви помогнат да развиете бизнес умения. Всеки екип ще създаде свой бизнес план за собствен ИТ продукт или услуга, който ще представи в края на обучението.

Финалната оценка за курса ще бъде базирана на предадените домашни, подготвения бизнес план, присъствия по време на лекциите (само за обучаващите се присъствено) и активност във форума на "Академията на Телерик" (само за обучаващите се онлайн). 

Сертификати ще получат най-добре представилите се екипи. 


Официална дискусионна група (форум на курса)

Официалната дискусионна група на курса "Бизнес умения за софтуерни инженери" е отворена за вашите въпроси, дискусии и обратна връзка.