Telerik Academy

Сподели тази страница

Всички курсове за студенти

Курс „Уеб приложения с ASP.NET MVC“

Web Applications with ASP.NET MVC Course

Научете се да разработвате динамични уеб приложения върху платформата Microsoft ASP.NET MVC с практическия курс „Уеб приложения с ASP.NET MVC“.

След като се запознахте с разработката на уебсайтове с ASP.NET Web Forms, предлагаме ви да разгледате предимствата на модела за софтуерна архитектура Model–View–Controller (MVC). Той разделя достъпа на потребителите до дадена информация от нейното представяне и осигурява възможност за преизползване на кода и компонентно тестване (unit testing). 

Ще се запознаете в дълбочина с MVC модела, принципите за работа с данни като валидиране, code first и scaffolding. В темите за напреднали ще разгледате unit testing, test-driven development, сигурност, настройка и мониторинг на ASP.NET MVC приложенията. Ще разгледате начините за внедряване на AJAX  и SignalR в кода и ще обхванете най-актуалните промени в MVC и добрите практики за разработка и тестване.След края на курса ще създавате от нулата съвременни приложения, които използват най-актуалните уеб стандарти.


Кога и как можете да се запишете?

Курс "Уеб приложения с ASP.NET MVC" стартира на 19 септември  2017 г. За да посещавате курса присъствено, трябва да сте участник в направление "Разработка на софтуерни приложения" програмата Софтуерна Телерик Академия. За да запишете курса оналйн, е необходимо да сте преминали преди това успешно курсовете: „Бази данни“, „Уеб приложения с Node.js“ и „Single page приложения с Angular 2“. Видео записи от лекциите се качват в онлайн системата ни в рамките на два работни дни след провеждането им.

Регистрацията за онлайн участие приключи.

Разгледайте учебните материалиИзисквания за участие в курса „Уеб приложения с ASP.NET MVC“

Курсът е подходящ за хора, които познават технологиите: 

 • HTML и CSS
 • JavaScript
 • C#

Какво ще научите от курса „Уеб приложения с ASP.NET MVC“

Курсът се фокусира върху уеб технологиите и уеб програмирането с .NET платформата. Вие ще придобиете необходимите знания, за да построявате динамични ASP.NET MVC уеб приложения с бази от данни, да ги тествате и да подобрявате тяхната сигурност. В рамките на обучението ще се научите:

 • да генерирате чист и лесен за поддръжка код посредством MVC архитектурата
 • да разработвате уеб приложения с MVC, които се отличават с висока сигурност и скалируемост
 • да извършвате валидация на входните данни
 • да работите с техники за достъп до данни като scaffolding и data pattern
 • да създавате приложения, които изискват автентикация и разделяне на потребителите на роли
 • да опосредствате комуникацията между сървърната и клиентската част в реално време с помощта на библиотеките SignalR и AJAX
 • да разработвате цялостни приложения, следвайки актуалните уеб стандарти

Оценяване и сертификат

Курсът завършва със защите на финален проект. Като част от курсовия проект ще построите цялостно ASP.NET MVC уеб приложение с бази от данни и презентационна логика. 

Може да получите сертификат, след като успешно преминете всички курсове от направление „Разработка на софтуерни приложения“


Официална дискусионна група

Официалната ни дискусионна група е отворена за вашите въпроси, дискусии и обратна връзка.


Препоръчителна литература

 • Pro ASP.NET MVC 3 Framework, Steven Sanderson, Adam Freeman, Apress, 3rd edition, 2011, ISBN 1430234040
 • Professional ASP.NET MVC 3, Jon Galloway, Wrox, 2011, ISBN 1118076583
 • ASP.NET MVC Framework Unleashed, Stephen Walther, Sams, 2009, ISBN 0672329980