Telerik Academy

Сподели тази страница

Курс Основи на програмирането със C#

Изминал курс

Курсът "Основи на програмирането със C#" e архивен и няма да се провежда повече в този си вид. Старият C# курс е разделен на 6 отделни части (по-малки курсове) с по-малка продължителност, които ви водят през няколко важни стъпки от "изкуството да програмираш":

Можете да гледате записи от лекциите или да участвате в актуалните курсове по програмиране на Telerik Academy.

За C# Fundamentals курса

Курсът "Основи на програмирането със C#" е подходящ за всеки, който желае да се развива в сферата на софтуерното инженерство. Ако досега не сте разработвали софтуер или имате малко опит в програмирането, курсът ще ви помогне да овладеете:

Ако сте софтуерен инженер и желаете да доразвиете уменията си, курсът по програмиране ще ви помогне да повишите ефективността и качеството си на работа, независимо от езика за програмиране, който ползвате.


Курсът "Основи на програмирането със C#" e архивен. Съветваме ви да разгледате курса по програмиране, който ще започне в периода 22-26 октомври 2012 г.: присъствено като част от програмата "Софтуерна академия" и онлайн - със свободен достъп.Научете повече


C# Видео уроциC# учебни материали


Програмиране на C# - теми в курса

  • Въведение в програмирането
  • Обучението обхваща основни концепции в програмирането, като покрива следните теми: типове данни, променливи, оператори, изрази, конструкции, вход/изход от конзолата, цикли, масиви, бройни системи, методи, рекурсии, работа с обекти, символни низове, работа с изключения, основни структури от данни и др. Основите на програмирането, които се изучават в този курса са валидни както за езика C#, така и за останалите езици за програмиране.

  • Структури от данни и алгоритми
  • Предоставят се фундаментални знания и умения, необходими в компютърното програмиране. Обръща се сериозно внимание на алгоритмичното мислене, необходимо на всички разработчици на софтуер.

  • Обектно-ориентирано програмиране (ООП)
  • Разглеждат се в детайли принципи на обектно-ориентираното програмиране  (ООП): класове, обекти и тяхното взаимодействие. 
    Курсът включва и важни теми като: създаване на качествен програмен код и методологии за решаване на софтуерни проблеми.


Език за програмиране – C#

Обучението предлага основни познания по програмиране, които могат да се използват при изучаването на редица други обектно-ориентирани езици за програмиране. Едновременно с това в рамките на курса в детайли се разглеждат езика за програмиране C# и платформата .NET.

C# е сред най-широко разпространените съвременни езици за програмиране на десктоп, уеб и мобилни приложения. Популярността му сред програмистите се дължи до голяма степен на опростения синтаксис и наличието на сходства с езика C++.

През последните няколко години се забелязва силен растеж в търсенето и предлагането на работа на C# програмистите. Тази тенденция в ИТ индустрията се наблюдава както в България, така и в световен мащаб и води до необходимостта от повече разработчици на софтуер, специалисти по програмиране на C#.


Обща информация за курса Основи на програмирането със C#


Изисквания и формат

Курсът е подходящ както за напълно начинаещи, така и за хора с опит в програмирането. Обучението се провежда в присъствена и онлайн форма.


График на курса

Обученията стартират през октомври 2012 и ще се провеждат два пъти седмично по 4 часа. Допълнително ще бъде публикуван график на лекциите, но участниците ще имат възможност да избират между сутрешни, обедни и следобедни лекции.


Сертификат

Топ курсистите ще получат сертификат и специални награди от Академията на Телерик за отличното си представяне.


Дискусионна група

Присъединете се към активната ни дискусионна група, в която можете да задавате всякакви въпроси по учебния материал.


Какво ново