График за подготовка по "C# Основи - Част 1"


15

Здравейте, колеги,

Днес направих в табличен формат (.xlsx и .ods) график за подготовка за курса "C# основи - част 1". Много бих се радвал ако ръководителите на Академията решат да имплементират подобни функционалности в модулите на http://telerikacademy.com.  

 

 

И така във файловете се съдържат:

1. Четене на книгата "Въведение в програмирането със C#"

От таба "Reading - Total Progress" си избирате начална и крайна дата за четене на книгата (за крайна дата съм избрал 31 май 2013, след това ще има подготовка за изпит).  Ако решите, че искате по-късна крайна дата, отидете на таба "Reading - Daily Progress Form" и добавете необходимите редове. От таба "Reading - Daily Progress Form" си записвайте по колко страници сте прочели всеки ден,  така ще може да следите различни параметри:

- колко станици сте прочели
- колко страници ви остават
- колко страници ще трябва да четете на ден за да покриете материала до избраната крайна дата

2. Въвеждане и проследяване напредъка на домашните

Отивате на таба "Homeworks"  кликвате на линка на презентацията на съответната лекция (година 2012)* и правите задачите за домашно в края на презентацията. Когато сте готови с домашното от падащото меню си го маркирате като "Completed". Има графика която ви показва каква част от домашните сте завършили.

* Ако искате да решавате домашни, които още не са публикувани за "C# част 1" курса на пролетната група, може да ги отваряте от линковете в таблицата или от: http://telerikacademy.com - Архив - Програмиране - C# Част 1 - декември 2012. Сравних големината на .pptx файловете "Въведение в програмирането" от архивния курс 2012 и този на пролетната група, еднакви са. Предполагам, че няма да има разлики и в следващите презентации и домашни за групата пролет 2013, но е ваша отговорност да ги следите тези неща.

3. Линкове към C# тестове (относно подготовката за теста по C#)

Сложил съм 3 линка към C# тестове - 1-ия е от Телерик Академията, 2-ия е на колегата Теодор Куртев (прием 2012), който доста помогна на всички и 3-ия е от уебсайта: http://www.indiabix.com. Ще трябва да порешавате тестове, защото времето за теста е много малко - мисля, че бяха 30 въпроса за 40 мин. и има доста подвеждащи закачки, които изискват предварителна подготовка.

4. Линкове към общо 35-те подготвителни задачи за изпита "Основи на C# - Част 1"

Това са линковете към условията и решенията на 35-те подготвителни задачи за изпита - вижте таба "Exam Prep (Problems)" - "Link to Problems (SVN)".

5. Обновяване и преглеждане напредъка на решаване на изпитни задачи

Нека отбележа, че решаването на изпитните задачи е едно от НАЙ-ВАЖНИТЕ неща в подготовката към този курс.  Само с решени домашни няма да се справите добре на изпита, тъй като изпитните задачи са по-трудни и изискват също така знания за: масиви, стрингове, бройни системи и т.н.  Горещо бих препоръчал да се решават изпитни задачи за време за да се доближите най-много до реалната обстановка на изпита.

И така, на таба "Exam Prep (Problems)" можете да следите прогреса на решените си до тук задачи като просто маркирате всяка решена задача с "Completed" и в долната част динамично ви се обновява информацията (има и диаграма).

6. Линкове към задачите в BGCoder

* вижте таба Exam Prep (Problems) - BGCoder Link

Имайте предвид, че когато цъкам върху линковете в MS Excel ми се отворя BGCoder логин страницата и след като се вляза ме пренасочва към началната страница. Затова първо ще трябва да се логнете в BGCoder, след това копирате хиперлинка от таблицата в нов браузър таб и сте на правилното място :)

Линковете към таблиците се намират на:


Telerik Academy - C# Part 1 - Study Schedule.xlsx:

https://docs.google.com/file/d/0B7HDR8W21lAiY0RlOTVad200d2c/edit?usp=sharing

Telerik Academy - C# Part 1 - Study Schedule.ods:

https://docs.google.com/file/d/0B7HDR8W21lAiRVlMc1BrS2ZUVzQ/edit?usp=sharing

Надявам се материалите да Ви бъдат полезни, ако някъде съм направил грешки или ако имате идеи ще се радвам да ми пишете smiley

Поздрави,
Иво
 
Отговори1
Поздравления за труда, изглежда много полезно и интуитивно (щом чак аз се оправих с Excel-а).
Наистина имаме нужда да си разпределяме по-ефективно времето и задачите.

от pesho (0 точки)


0
Радвам се, че мога да бъда полезен с нещо ;)

от encounter (1041 точки)


0
Поздравления за положения труд. Наистина полезно :)